Chiasma

Medisiinariseura Chiasma ry on Pietarissa opiskelevien ja sieltä valmistuneiden lääketieteen ja hammaslääketieteen opiskelijoiden yhdistys. Vuonna 1970 suomalaiset lääketieteen opiskelijat Leningradissa perustivat medisiinariseura Cortexin, jonka nimi muutettiin seuraavana vuonna Chiasmaksi.

Nykyään Chiasmaan kuuluu 18 jäsentä.  Suurin osa meistä opiskelee Pavlovin yliopistossa (Pavlov First Saint Petersburg State Medical University), mutta muutama jäsenistämme opiskelee Mechnikovin yliopistossa (North-Western State Medical University named after I.I. Mechnikov).

Chiasman ensisijainen tehtävä on yhdistää suomalaiset lääketieteen opiskelijat kollegiaaliseksi yhteisöksi opiskeluaikana ja sen jälkeenkin. Chiasma pyrkii myös aktiivisesti ylläpitämään suhteita Medisiinariliittoon ja Lääkäriliittoon Suomessa, sekä valvomaan opiskelijoidemme etuja opinto- ja sosiaalisissa asioissa Venäjällä.

Säännölliseen toimintaamme kuuluvat yhteisön vuosi-, syys- ja kevätkokoukset, hallituksen kokoukset ja koulutusiltamat. Lisäksi Chiasma järjestää vuosittain jo perinteeksi muodostuneet pikkujoulut.

Chiasma juhlii 50-vuotisjuhlavuottaan keväällä 2020 Pietarissa vuosijuhlien merkeissä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: